top of page

Medvirkende

Preben Kristensen

Preben Kristensen

Preben Kristensen blev uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1978, hvor han ligeledes var ansat frem til 1983. Han fik sit store gennembrud på Rialto teatret i 1983, og har siden da arbejdet som freelance skuespiller på forskellige teatre i København. Her har han spillet klassisk dramatisk teater, men har også haft hovedrollen i flere musicals på Det Ny Teater, hvor han seneste har spillet hovedrollen i The Producers. Preben Kristensen er i den brede befolkning især kendt for sit samarbejde med Anders Bircow og Thomas Eje, der fik et folkeligt gennembrud som Linie 3 i 1979. Også på TV har Preben Kristens slået sine folder, og har bl.a. medvirket i Tv-serierne Bryggeren, Charlot og Charlotte og Forbrydelsen, ligesom han har lagt stemme til en lang række tegnefilm. 

Sonja Oppenhagen

Sonja Oppenhagen

Sonja Oppenhagen blev optaget som 9-årig på Det Kgl. Teaters Balletskole, og man kunne i julen 1964 opleve hende på TV, da hun havde titelpartiet i Den lille pige med svovlstikkerne. Sonja Oppenhagen filmdebuterede allerede i 1965 i Morten Korch-filmen Næsbygaards arving, og efterfølgende fik hun stor succes som storesøsteren Rikke i filmene Min søsters børn. I 1971 blev hun uddannet fra Odense Teaters Elevskole, og derefter har hun spillet på de fleste scener rundt i landet. Sonja Oppenhagen huskes nok især for sin rolle som Vicki Arnesen i Matador, men de seneste år har hun medvirket i TV 2’s populære serie Badehotellet, hvor hun spiller Lydia Vetterstrøm. Sonja Oppenhagen medvirker i spillefilmen Toves værelse, der får premiere i sommeren 2023.

Kristian Halken

Kristian Halken

Kristian Halken er uddannet fra Statens Teaterskole i 1981 og har siden da medvirket i en lang række film og TV-serier. Han er på skærmen blandt andet kendt for sine roller i Kun en pige, Kærlighed ved første hik og som Peter Andreas i Badehotellet, der denne sommer filmer den sidste sæson. På scenen har han spillet på flere af de københavnske teatre, bl.a. på Teater Grob, Østre Gasværk og Folketeatret. På Det Kongelige Teater har han senest medvirket i Amadeus i 2019. Kristian Halken er 2 gange hædret med en Reumert for bedste mandlige birolle i 2001 og 2003. Herudover har han flere gange spillet revy i både Hjørring- og Tivoli Revyen. Kristian Halken har senest filmet en ny spillefilm med titlen Rom, hvor han også har været med til at skrive manuskriptet. 

Laura Bro

Laura Bro

Laura Bro er ud af en familie af skuespillere, der har gjort sig positivt bemærket på scenen, film og tv gennem årtier. Laura Bro blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2002 og havde derefter sig debut i Vildanden på Det Danske Teater. Mange vil huske hende fra Kenneth Kainz’ anmelderroste film Rene Hjerte, hvor hun spillede over for Anders Matthesen. På TV har hun bl.a. medvirket i DRs TV-serier Sommer og Krøniken, ligesom hun på det store lærred medvirkede i Susanne Biers Brødre samt komedien Den rette ånd. I julen 2021 kunne vi alle følge hende i TV 2 julekalenderen Kometernes Jul. På de skrå brædder har hun rige erfaringer fra bl.a. Aveny-Teatret, Grønnegårdsteatret, Østre gasværk og Det Kongelige  Teater. Hun modtog i 2003 Reumerts talentpris.

Marie Reuther

Marie Reuther

Marie Reuther blev uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. Under sin uddannelse medvirkede hun i Badehotellet som en af de to studiner, der havde et godt øje til Hr Weyse. I Kamikaze på HBO Max spillede hun overfor Anders Matthesen, og senest har man kunne opleve hende som Joy i Dansegarderoben, der fortæller om livet som danser i Cirkusrevyen i 1970’erne. På Det Kongelige Teater i København, har Marie imponeret på de skrå brædder i forestillingerne Den Indbildt Syge, Cyrano De Bergerac og senest i Farlige Forbindelse. På Berlin Filmfestival i 2022 blev hun en af de 10 europæiske Shooting Stars. 

Kristian Grumme

Kristian Grumme

Kristian Grumme blev uddannet skuespiller fra Københavns Film & Teaterskole i 2016, og efter endt uddannelse blev han ensembleskuespiller i teaterkompagniet Partner in Crime, der har spillet ungdomsforestillinger rundt i landet. Kristian Grumme stiftede Grummes Teater og er idé- og ophavsmand til konceptet med vandreforestillinger i historiske omgivelser med Baldersbæks Stemmer i 2021 og 2023 samt Augustenborgs Stemmer i 2022. Han stod ligeledes bag den anmelderroste forestilling Dynastiet i Aarhus i 2022. På tv har Kristian Grumme medvirket i tv-serierne Kriger, Badehotellet og er i 2023 aktuel i dokudramaet Store danske Kunstnere. 

Instruktør : Kasper Jacob Sejersen

Dramatiker : Simone Isabel Nørgaard 

Producent : Grummes Teater

bottom of page