top of page
baldersbæk07.jpg

Baldersbæks stemmer

9.-11. & 16.-18. juni

Vandreteater under åben himmel

Om forestillingen

Grummes Teater inviterer til vandreteater i lystanlægget Baldersbæk under åben himmel. Overvær her seks fortællinger, der fletter sig sammen om dette historiske sted.    

Grummes Teater er dykket ned i historien. I starten af 1900-tallet rettede en række initiativrige københavnere blikket mod den golde jyske hede, som de ønskede at opdyrke. Resultatet blev en række smukke landsteder med kunstværker i en henrivende natur. Disse såkaldte københavnerplantager blev destinationen, når københavnerne skulle feriere med deres familier uden for hovedstadens pulserende liv. Her blev de opvartet af stuepigerne i hovedhuset, og i parkanlægget kunne de nyde en spadseretur i det smukke landskab med forunderlige skulpturer i haven. Med denne forestilling får man nu muligheden for at gå en i disse fodspor.

For hvad får man at vide, når en voksen kvinde fortæller om sine oplevelser som sommergæst på stedet i sin barndom. Hvad tænker bondepigen, der pludseligt får job som stuepige, når hun oplever den ubegribelige rigdom og velmagt, der ruller hen over heden og ind på det nyopførte sommerpalæ? Og hvorfor er Holger Petersens knap ikke lukket på statuen af den berømte billedhugger Anders Bundgaard? Det er nogle af de historier, publikum kan glæde sig til at opleve i Grummes Teaters forestilling Baldersbæks stemmer. 

                                                                                                                                                                                  

bottom of page