top of page

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er Grummes Teater? Grummes Teater præsenterer vandreteater rundt i landet, hvor teatret besøger lokaler stoltheder og dramatiserer historien. Derved udspilles historien i dens egne rammer. Grummes Teater præsenterede i 2021 vandreteater i Baldersbæk og i 2022 dannede Augustenborg Slot rammen for vandreteater med titlen Augustenborgs Stemmer.

  • Hvad er Baldersbæk? Baldersbæk er et lystanlæg beliggende i kommuneskellet mellem Varde, Vejen og Billund Kommune.  I starten af 1900-tallet rettede en række initiativrige københavnere blikket mod den golde jyske hede, som de ønskede at opdyrke. Resultatet blev en række smukke landsteder med kunstværker i en henrivende natur. Disse såkaldte københavnerplantager blev destinationen, når københavnerne skulle feriere med deres familier uden for hovedstadens pulserende liv. Her blev de opvartet af stuepigerne i hovedhuset, og i parkanlægget kunne de nyde en spadseretur i det smukke landskab med forunderlige skulpturer i haven. 

  • Hvad er Børglum? Børglum er en landsby i det nordlige Danmark beliggende i Vendsyssel i Nordjylland ca. 3 kvarters kørsel fra Aalborg. Landsbyen er kendt for sit middelalderlige Børglum Kloster, som oprindeligt blev grundlagt i 1180 som et benediktinerkloster. I dag fungerer klosteret som en populær turistattraktion med en stor samling af kunst og kulturhistoriske genstande, og det er også kendt for at huse en af Danmarks største julemarkeder hvert år. Derudover er Børglum kendt for sin smukke natur og kystlinje langs Vesterhavet, som tiltrækker mange besøgende hvert år.

  • Hvad er Augustenborg? Augustenborg er en hertugby som opstod omkring Augustenborg Slot. I 2022 præsenterede Grummes Teater vandreteater i og omkring Augustenborg Slot. Publikum kunne opleve fortællinger hertugdømmet og Augustenborg Slot historie som psykiatrisk hospital, da Grummes Teater præsenterede Augustenborgs stemmer.

  • Hvad er vandreteater? Vandreteater er teater, hvor publikum vandrer under forestillingen. På en planlagt rute er det indlagt stop, hvor publikum vil få en fortælling, hvorefter de vandrer videre og får en ny fortælling. Vandreteater kan være indendørs teater, men også friluftsteater, hvor der spilles under åben himmel.

  • Hvornår spiller Grummes Teater? Grummes Teater er i øjeblikket aktuel med Baldersbæks Stemmer, der spiller i juni måned 2023 samt Børglums Stemmer, der spiller i august og september. 

  • Hvor kan jeg købe billetter? Du kan købe billetter til Baldersbæks Stemmer og Børglums Stemmer her på siden. Du skal være opmærksom på, at begge forestillinger er vandreforestillinger, så publikum vandrer i grupper. Hvis I er flere personer, der ønsker at se forestillingen sammen, så skal I bestille billetter til samme gruppe eller tidspunkt.

​ 

bottom of page